Reglement

Het volledig reglement kan je hier downloaden.

Hoe zit het Belgian Virtual Cycling Circuit precies in elkaar?

Wie
Iedereen met de Belgische nationaliteit en houder van een competitielicentie bij een erkende wielerfederatie kan gratis deelnemen, evenals houders van een recreantenvergunning bij Cycling Vlaanderen of FCWB met toevoeging van een attest van medische geschiktheid.

Zowel bij de meisjes/vrouwen als bij de jongens/heren zal er gereden worden in de categorieën U17 (geboren in 2006 en 2007), Junior (geboren in 2004 en 2005) en U23-Elite (geboren in 2003 en vroeger).

Wanneer
Het Belgian Virtual Cycling Circuit is een competitie van virtuele wielerwedstrijden die loopt van 27 december met de start van de qualifiers en eindigt met het Belgisch kampioenschap op zondag 30 januari 2022.

Van 27 december tot en met 9 januari heb je de tijd om de qualifiers af te werken. Binnen deze periode werk je 3 tijdritten af om in aanmerking te kunnen komen voor het Kampioenschap van Vlaanderen of het FCWB Kampioenschap op 14 januari 2022 en vervolgens voor het Belgisch kampioenschap op 30 januari 2022.

Vereiste materialen
De qualifiers en de regionale kampioenschappen worden steeds bij jou thuis op de rollen gereden. Je kan deelnemen met onderstaande rollensystemen:

  • Smart Turbo Trainers
  • Smart Bikes

Voer steeds een spindown kalibratie uit alvorens te starten aan de race zodat het juiste vermogen nauwkeurig gemeten wordt.

Het Belgisch kampioenschap wordt op locatie verreden waar rollen ter beschikking zullen zijn. Je hoeft enkel je racefiets mee te brengen.

Camera
Renners wordt ten zeerste aangeraden hun race te filmen met een webcam of ander apparaat. Door aan de race deel te nemen, gaat de renner ermee akkoord dat zijn/haar video af en toe in de live-uitzending kan worden gebracht. Er zal een link voorzien worden waarmee de renners gemakkelijk verbinding kunnen maken met hun webcam of ander apparaat (Zoom of gelijkaardig).

Prestaties bewijzen Bij deelname is het verplicht een hartslagmeter te dragen en deze te koppelen met RGT Cycling. Bij de qualifiers & regionale kampioenschappen worden je gewicht en getrapte wattages nauwlettend in het oog gehouden. Iedereen die deelneemt aan de regionale kampioenschappen dient vooraf een inweegvideo op te nemen. Als deelnemer kan na de wedstrijd jouw inweegvideo en het serienummer van de gebruikte fietstrainer opgevraagd worden. Als men dat weigert, zal het resultaat geschrapt worden. Bij het Belgisch kampioenschap worden de renners ter plaatse gewogen en rijden de deelnemers op eenzelfde rollensysteem.

Connectieproblemen
Wij hebben het recht om elke renner te elimineren die geen stabiele verbinding kan behouden met de RGT-servers tijdens een wedstrijd.

Klassement
Voor elke kwalificatiewedstrijd krijgen de eerste 25 renners van elke categorie punten toegewezen volgens onderstaande manier: 1e renner 30 ; vervolgens 28 ; 26 ; 24 ; 22 ; 20 ; 19 ; 18 ; 17 ; 16 ; 15 ; 14 ; 13 ; 12 ; 11 ; 10 ; 9 ; 8 ; 7 ; 6 ; 5 ; 4 ; 3 ; 2 ; 1 punt.

Over de 3 kwalificatiewedstrijden heen wordt een algemeen puntenklassement opgemaakt.

Het Belgisch kampioenschap wordt verreden onder de beste renners van beider regionale kampioenschappen.

Bekijk hier het klassement.

Prijzen
Het spreekt voor zich dat de winnaars van de 3 kampioenschappen zich de titel mogen toe-eigenen van de allereerste officiële regionale en Belgische kampioenen Cycling Esports.