Parcours

De vlaamse Klassieker

De Vlaamse klassieker start aan de top van de Tiegemberg richting Anzegem waar het parcours voorbij de kerk rechtsaf draait op de Statiestraat. Na slechts 3,5 kilometer krijg je al de eerste uitloper van de Tiegemberg voorgeschoteld. In Kaster draait het dan opnieuw rechtsaf om vanaf de Sint-Arnolduskerk aan het zwaardere werk te beginnen. Met een hoogte van 82 meter is het één van de hoogste toppen in het gebied tussen de Schelde en de Leie. De Tiegemberg is ook al jaren een vaste waarde in de Vlaamse Voorjaarsklassiekers en aldus is deze ideaal als Vlaams onderdeel van de Qualifiers. Deze ronde van 8,1 kilometer zal 1 keer worden afgelegd.

Ardennenklassieker

De Ardennenklassieker vertrekt op de Avenue de la Résistance in Vielsalm waar het parcours na een korte, vlakke opwarming een 180-gradenbocht maakt om te starten aan de Côte de Wanne. De klim van ongeveer 3,5 kilometer met een gemiddelde van 5,6% en een maximale stijging van 12% vormt een mooie uitdaging. Als je in het bos komt, weet je dat je er bijna bent. Vervolgens krijg je een afdaling voorgeschoteld waar de benen even tot rust kunnen komen om dan vanaf Trois-Ponts aan de 2e beklimming van de dag te beginnen. De Ardennenklassieker is iets korter dan de Vlaamse klassieker maar met 444 hoogtemeters zeker meer dan lastig genoeg.

Vlakke klassieker

De Vlakke klassieker is 15,9 kilometer lang en volgt het tijdritparcours van het Belgische Kampioenschap Tijdrijden 2019 in Middelkerke. Een biljartvlak parcours en de wind die deze keer geen rol zal spelen: hier zullen hoge snelheden worden gehaald. De start wordt gegeven op de dijk van Middelkerke waarna het parcours de renners via de binnenwegen tot in Lombardsijde leidt. Daarna gaat het in 1 rechte lijn van ongeveer 7 kilometer terug naar Middelkerke, ongetwijfeld met de grote versnelling.